Blogy

NÁVOD: Ako si vytvoriť YouTube kanál a nahrávať videá

SmartGuru

SmartGuru

13.11.2018

NÁVOD: Ako si vytvoriť YouTube kanál a nahrávať videá blog   

1. Vytvorte si e-mailovú schránku na gmail.com


Na vytvorenie YouTubového kanála potrebujete mať e-mailovú adresu od Googlu. Pokiaľ už používate emailovú službu Gmail, tak účet na Googli už máte a YouTube kanál k nemu stačí aktivovať.  Ak Gmail nemáte, budete si ho musieť založiť.

 

Registrácia je jednoduchá: otvorte si stránku gmail.com a vpravo hore kliknite na Prihlásiť sa a zvoľte Vytvoriť účet. Vypíšte všetky potrebné kolónky, ako vaše meno, priezvisko, používateľské meno - tj. formát, ako bude vyzerať vaša emailová adresa, zadajte heslo a kliknite na Ďalej. Následne zadajte vaše telefónne číslo pre overenie registrácie Google účtu a kliknite  na Ďalej. Smskou vám príde overovací kód, ktorý vpíšte a kliknite na Overiť. Následne vypíšte potrebné kolónky a kliknite na Ďalej.

V nasledujúcom okne kliknite na Preskočiť“ (prípadne na ,,Áno, súhlasím“, ak máte záujem o navrhované služby od Googlu).

Pred vykonaním registrácie vám odporúčame prečítať si zmluvné obchodné podmienky a pravidlá ochrany osobných údajov. Ak ste tak urobili, zaškrtnite súhlas a kliknite na Vytvoriť účet a účet máte založený.

 

Vašu novovytvorenú emailovú adresu budete môcť využiť pri registrácii do všetkých produktov spoločnosti Google, a teda aj do Youtube, Google Adsense, poprípade Google Adwords.
 

 

 

2. Prihlásenie sa na YouTube účet a vytvorenie vlastného kanála

 

Začneme pekne od začiatku a v niekoľkých krokoch si ukážeme, ako si založiť YouTube kanál.

 

 

1. Choďte na stránku youtube.com

 

 

2. Prihláste sa pomocou vašej emailovej adresy prihlásiť sa, ktorá je pripojená k vášmu existujúcemu účtu Google

 

 

 

 

3. Po prihlásení kliknite na ikonu profilu“​​​​​​​ v pravom hornom rohu

 

 

 

 

4. Ďalej kliknite na Môj kanál“​​​​​​​ v prvom riadku menu

 

 

 

 

5. YouTube vám v predvolenom nastavení ponúkne – vytvoriť YouTube kanál pod vlastným menom. V prípade, že chcete použiť iný názov, ako je vaše meno, alebo vytvárate kanál pre firmu, kliknite na: Použite názov firmy alebo iný názov“​​​​​​​

 

 

 

 

6. Po kliknutí budete presmerovaný k vytvoreniu tzv. účtu značky, ktorý môže mať iný názov, ako je vaše meno. Zadajte nový názov vášho YouTube kanálu a kliknite na tlačítko Vytvoriť“​​​​​​​ a hotovo! Založenie kanálu máte úspešne za sebou.

 

 

 

 

7. Prispôsobenie YouTube kanálu. Teraz si už len vyplňte popis vášho kanálu, kam vložíte informácie o vašej firme (prípadne popis o súkromnom kanále – ak bol kanál založený na vlastné meno) a druhu obsahu, ktorý hodláte zverejňovať na YouTube, ako aj ikonu a úvodnú grafiku/foto vášho nového kanála.

 

 Kliknite na Prispôsobiť kanál“​​​​​​​ v pravo hore.

 

 

 

 

Zmena ikony kanálu – kliknite na ikonu panáčika“​​​​​​​ v ľavom rohu a nahrajte fotku.

Odporúčaná veľkosť 800 x 800 pixelov.

 

Zmena úvodnej grafika/foto kanálu – kliknite na Pridaj grafiku kanála“​​​​​​​ a nahrajte grafiku. Odporúčaná veľkosť 2560 x 1440 pixelov.

 

Ak chcete pridať alebo zmeniť informačný popis vášho YouTube kanálu, kliknite na popis kanála“​​​​​​​ (neskôr informácie“​​​​​​​/,,popis kanála“​​​​​​​), kde si môžete doplniť informácie o vašom kanáli/firme.

 

 

 

 

3. Náhrávanie videa na YouTube.

 

Ak ste vyplnili vyššie uvedené body a ste prihlásený do svojho YouTube účtu, môžete začať nahrávať prvé videá na svoj YouTube kanál. Pri nahrávaní videí si môžete vybrať, či chcete, aby bolo video pre verejnosť viditeľné - verejné,  alebo nie - súkromné (prednastavené je Verejné).  Účelom videí je vaša propagácia a preto je dôležité, aby boli verejné - a aby ich videlo čo najviac ľudí ☺

 

1. Kliknite na ikonu nahrať“​​​​​​​ – ikona šípky vpravo hore.

 

 

 

 

2. Následne kliknite na „Vybrať súbory na nahratie“​​​​​​​.

 

 

 

 

3. Otvorí sa vám pracovná plocha vášho počítača, z ktorej  nahrajte video, potom pridajte názov videa“​​​​​​​, popis videa“​​​​​​​ a publikujte kliknutím na publikovať“​​​​​​​

 

 

 

 

4. Pridávanie profilových videí na SmartGuru.sk

 

Publikované YouTube videá, si môžete pridať do vášho lektorského profilu na SmartGuru.sk. Skopírujte link vášho YouTube videa (https://www.youtube.com/...............) a v administračnej zóne vášho SmartGuru profilu, ho v sekcii galérie/pridaj video“​​​​​​​ vložte na príslušné miesto (YouTube URL adresa).

 

Šírte váš virtuálny obsah, tvorte zaujímavé videá pre odberateľov a dajte o nich vedieť aj ostatným – naučiť sa niečo nové môžeme nielen vďaka knihám a prednáškam, ale aj vďaka originálnemu obsahu internetových videí.

Držíme vám palce.

 

SmartGuru Team

 

Prečítané: 10600x



Ďalšie články

ROZHOVOR: ,,Nájsť cestu z ega do srdca je základom každého fungujúceho vzťahu," hovoria obľúbení SmartGuru lektori manželia Belejovci 

ROZHOVOR: ,,Nájsť cestu z ega do srdca je zákl...

31.05.2020

Sú vzorom pre mnohé páry, ktoré sa učia žiť v láske, pochope...

Miroslav Provazník: Že sacharidy sú vhodné ráno je fitness blud! 

Miroslav Provazník: Že sacharidy sú vhodné rán...

21.01.2020

Koučoval Ivana Buchingera, ktorý ako jediný Slovák bojoval s...

TOP 10 faktov o feminizme 

TOP 10 faktov o feminizme

15.05.2019

Šokuje ťa, že feministkou môže byť nielen iba manželka a mat...