Blogy

7 letných brigád, ktoré vás najviac naučia o živote

SmartGuru

SmartGuru

20.05.2018

7 letných brigád, ktoré vás najviac naučia o živote blog   

Prichádza obdobie, kedy portály ponúkajúce pracovné pozície budú plné všakovakých letných brigád, ktoré by ste za iných okolností nikdy robiť nechceli, ale keď je leto, chodíte na strednú a nemáte inú možnosť, ako si zarobiť na nezdravý životný štýl a frajerky, aj toto vám je dobré.

 

PREDAVAČ ZMRZLINY
Máte pocit, že je to naozaj skvelá práca, lebo môžete požívať studenú parádu celý deň len tak a občas z nej niekomu nabrať? Nuž... ale, čo vám budem, máte pravdu. Predávať zmrzlinu sa v pomere cena / výkon veľmi oplatí. Prístup k vašej obľúbenej príchuti máte rovno z prvého radu, naučíte sa naozaj rýchlo počítať drobné a ak to robíte v niektorom väčšom meste, existuje pravdepodobnosť, že si často pokecáte v angličtine o smotane, ovocí a bezlepkových kornútoch. 


VÝROBNÝ PRACOVNÍK
Stáť pri páse 12 hodín a vyrábať kryty na telefóny, podrážky na topánky, či balíčky orieškov? Nielen, že vás bude nekonečne bolieť chrbát a neudržíte v hlave jedinú myšlienku pri tej monotónnosti, ale ak ste celoročne zahltení mentálnym odpadom, je to práca práve pre vás. Dokonale si vyčistíte hlavu a ako mnísi sa budete vracať domov s kalokagathiou alebo všelijakými inými cudzokrajnými slovami. 


PLAVČÍK
Moji spolužiaci na strednej boli v mnohých prípadoch športovci a tí naozaj veľmi radi ukazovali svoje polonahé telá verejnosti. Vo chvíli, ako zistili, že im je za to niekto ochotný aj platiť, využili elementárnu znalosť z detstva a rozhodli sa premávať po kúpalistku hore bez a občas si skočiť zaplávať, ak by niektoré z detí vykĺzlo z rukávikov. 


VYKLADAČ
Je jedno, či vykladáte kamióny alebo tovar v supermarkete. Dôležité je, že vykladáte. Popri tom si stihnete nielen čo-to hodiť do úst, ale aj trénovať mentálnu i fyzickú kondičku, či už pri debnách v skladoch, alebo pri vedúcich, ktorým doma plačú deti a ponáhľajú sa tak veľmi, že vy nestihnete ani obednú prestávku, nieto ešte pauzu na cigu. 


RECEPČNÝ
Na hotelovej recepcii sa pracuje fantasticky. Poznáte všetky milenky miestnych papalášov, oprášite si angličtinu, počas nočných smien môžete pozerať seriály a ste plnič prianí vašich hostí. Robiť recepčného je skvelý spôsob, ako si otestovať svoje social skills a naučiť sa komunikovať s ľuďmi na rôznych úrovniach nielen jazykovej, ale aj intelektálnej výbavy. 


MANUÁLNY PRACOVNÍK
Kopali ste doma niekedy niečo? Jamu na bazén alebo len burinu v záhrade? Nepríjemná práca, však? A napriek tomu ju sú ochotní robiť počas leta mnohí, ktorým fyzická námaha nielen, že neprekáža, ale dokonca majú záhradu ako outdoorové fitko. Pracovať ako kopač čohokoľvek je najlepší spôsob, ako si do jesene vymakať svaly prirodzene a tou najzdravšou možnou cestou.

 

Letné brigády vám nikdy neprinesú toľko peňazí, v koľko dúfate. A zraučene ich všetky do jesene miniete. Ostane vám však množstvo perfektných historiek pre vaše deti - o tom, ako to bolo za vašich čias a čo ste pre to, aby ste sa mohli zabávať po víkendoch, museli urobiť. 


Buďte smart, neseďte doma a makajte!

 

autor: Lady Moon

Prečítané: 765x



Ďalšie články

ROZHOVOR: ,,Nájsť cestu z ega do srdca je základom každého fungujúceho vzťahu," hovoria obľúbení SmartGuru lektori manželia Belejovci 

ROZHOVOR: ,,Nájsť cestu z ega do srdca je zákl...

31.05.2020

Sú vzorom pre mnohé páry, ktoré sa učia žiť v láske, pochope...

Miroslav Provazník: Že sacharidy sú vhodné ráno je fitness blud! 

Miroslav Provazník: Že sacharidy sú vhodné rán...

21.01.2020

Koučoval Ivana Buchingera, ktorý ako jediný Slovák bojoval s...

TOP 10 faktov o feminizme 

TOP 10 faktov o feminizme

15.05.2019

Šokuje ťa, že feministkou môže byť nielen iba manželka a mat...