Blogy

5 umelcov, ktorí mohli byť aj profesionálnymi športovcami

SmartGuru

SmartGuru

06.09.2017

5 umelcov, ktorí mohli byť aj profesionálnymi športovcami blog   

Aj keď sú disciplíny, ktoré mažú hranice medzi športom a umením (gymnastika, krasokorčuľovanie, tanec), tieto dve oblasti sa často vnímajú ako akési protipóly. Nech už je to akokoľvek, byť úspešným v jednom, či druhom, je vecou driny, talentu ale predovšetkým vášne. Toto je 5 umelcov, ktorí napriek tomu, že sa nakoniec rozhodli vybrať iným smerom, mohli zvažovať profesionálnu kariéru v športe.

 

Majk Spirit

Známy rapper hráva futbal už od svojich 8 rokov. Predovšetkým hrával za ŠK Slovan, no neskôr to dotiahol aj na kapitána v bratislavskom Rapide. Vlastnosti, ktoré mu futbal dal, si podľa vlastných slov preniesol aj do sveta rapu a je autorom minuloročnej futbalovej hymny pre slovenský A-team, ktorý šiel na majstrovstvá Európy.

 

foto:pluska.sk

 

Filip Tůma

Tento operný spevák, herec a moderátor miluje golf. Aj keď s ním začal prineskoro na profesionálnu kariéru, je jasné že tento šport znamená preňho viac, než len hobby. Momentálne súťaží v svetovom Meridian tour, jeho priebežné umiestnenie je na dvadsiatom mieste.

 

foto: pluska.sk

 

Ján Ďurovčík

Známy choreograf a tanečník hrával futbal od útleho veku, vo svojich trinástich rokoch sa však našiel niekde inde. Tanec a futbal sa môžu zdať od seba na míle vzdialené; tak ďaleko však od seba v skutočnosti nemajú. Oboje si vyžaduje koordináciu, skvelú fyzickú kondíciu a vnímanie priestoru okolo seba. Ďurovčík hráva dodnes, je členom družstva MUFUZA, ktorého činnosť sa spája predovšetkým s charitou.

 

foto: cas.sk

 

Tomáš Bezdeda

Ďalší člen MUFUZY, spevák Tomáš Bezdeda sa však predovšetkým našiel v hokeji, ktorý hráva už dlhé roky. S partiou v Žiline trénujú štyri krát do týždňa, no keď je v Bratislave, zahrá si aj s Reném Štúrom.

 

foto: mshkmzilina.sk

 

Adam Ďurica

Adam sa venuje už sedem rokov ping pongu, síce amatérsky, no na konte má už niekoľko trofejí. Poslednou je hlavná cena z gulášového turnaja v Siladiciach. Podľa jeho vlastných slov, tréning mu pomáha aj v hudbe: pri živom vystupovaní tiež treba „vládať“.

 

foto: cas.sk

 

 

autor: Jlo

Prečítané: 1204x



Ďalšie články

ROZHOVOR: ,,Nájsť cestu z ega do srdca je základom každého fungujúceho vzťahu," hovoria obľúbení SmartGuru lektori manželia Belejovci 

ROZHOVOR: ,,Nájsť cestu z ega do srdca je zákl...

31.05.2020

Sú vzorom pre mnohé páry, ktoré sa učia žiť v láske, pochope...

Miroslav Provazník: Že sacharidy sú vhodné ráno je fitness blud! 

Miroslav Provazník: Že sacharidy sú vhodné rán...

21.01.2020

Koučoval Ivana Buchingera, ktorý ako jediný Slovák bojoval s...

TOP 10 faktov o feminizme 

TOP 10 faktov o feminizme

15.05.2019

Šokuje ťa, že feministkou môže byť nielen iba manželka a mat...